Er zijn verschillende redenen waarom je zangles kunt willen. Misschien houd je er gewoon van muziek te maken en wil je een grotere zangtechnische en muzikale basis. Misschien zing je in een koor of band, maar heb je wat hulp nodig bij het instuderen van de muziek. Of misschien wil je op een leuke manier leren hoe je jezelf beter kunt presenteren of hoe je je spreektechniek kunt verbeteren.

Één ding is zeker: door te leren zingen leer je je lichaam beter kennen en kom je dichter tot jezelf. Zingen is niet gewoon het aanleren van enkele trucjes; het is durven los te laten en jezelf te laten zien. Zingen is dan ook erg persoonlijk en het is belangrijk dit in een veilige omgeving te kunnen doen met de juiste begeleiding.

In de les werk ik met basisoefeningen uit de klassieke zangtechniek. Naast adem- en stemoefeningen komen ook interpretatie, presentatie, improvisatie en muziektheorie aan bod, maar alles in dienst van het zingen. Uiteraard stem ik de lessen af op de leerling. Iedere leerling is uniek, heeft zijn eigen doelstellingen en leert in zijn eigen tempo. Ik vind het belangrijk dat een leerling zich op zijn gemak voelt in de les, zodat er met plezier gewerkt kan worden aan een ontspannen manier van zingen. 

Wanneer je je stem ontwikkelt, komt deze vrij. Niet alleen krijg je dan een groter bereik en meer volume, zingen gaat dan ook ontspannend werken en kan een ware uitlaatklep zijn.