Zangdocente Marleen de Bruijn is sinds 2010 actief als zangdocente in Tilburg en geeft vanaf 2014 ook zanglessen in Rotterdam bij Zangschool Suoni. Ze heeft ervaring met het geven van privélessen, groepslessen en workshops en met leerlingen van alle leeftijden. 

Zingen heeft Marleen van jongs af aan al gedaan. In 2015 rondde zij haar studie Klassieke solozang af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Xenia Meijer. Ze heeft o.a. les gehad bij Wilma Bierens, Hanneke Kaasschieter en Ildikó Hajnal en volgde masterclasses bij Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Mariëtte Witteveen en Lyne Fortin. 

Als zangeres is Marleen vooral actief als sopraan van kamermuziekduo DuoSuoni. Ondanks haar klassieke achtergrond, heeft zij zich ook altijd beziggehouden met het zingen van popmuziek, waar zij ook les in geeft.

Marleens visie op het lesgeven: "Iedereen kan zingen. Elke leerling is uniek en leert in zijn eigen tempo. Zingen is erg persoonlijk en ik vind het dan ook erg belangrijk dat een leerling zich op zijn gemak voelt in de les, zodat er met plezier gewerkt kan worden aan een ontspannen manier van zingen."